Optiva 5 beltéri matt latex falfesték AP 0,9l

Termék elérhetősége: Raktáron
Ha most megrendeli, 2-3 napon belül átveheti!
Ár: 3,333 Ft / db
db

Termék ismertető

Festési körülmények

Minden festendő felület legyen száraz, a levegő hőmérséklete legalább +5°C legyen és a levegő relatív páratartalma pedig legyen 80% alatt.

Előkészítés

Festetlen felületek: 
Az új beton -és vakolt felületeket legalább 4 hét száradási idő elteltével lehet lefesteni. 
Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos, a viaszos és egyéb szennyeződéseket és a laza lepergő rétegeket. A felület tisztítására és az esetleges penész eltávolítására használja a megfelelő Tikkurila termékeket. A kemény, fényes felületeket csiszolja mattra, majd portalanítsa. A repedéseket, töréseket, szögek helyét töltse ki, az egyenletlen felületeket egyenlítse ki a megfelelő Tikkurila töltőanyaggal. A javított felületeket száradás után alaposan csiszolja le, majd portalanítsa. Bizonyosodjon meg róla, hogy a teljes felület megfelelően elő van készítve a festéshez. 

Korábban festett felületek: Mossa le a felületet és távolítsa el arról a zsíros, olajos szennyeződéseket. A repedéseket, töréseket, szögek helyét töltse ki, az egyenletlen felületeket egyenlítse ki a megfelelő Tikkurila töltőanyaggal. A javított felületeket száradás után alaposan csiszolja le, majd portalanítsa. 

Korábban enyves, vagy meszes festékkel festett felületek: 
Távolítsa el teljesen az enyves, vagy a meszes festéket a felületről. Távolítsa el a felületről a port, a zsíros, olajos, viaszos és egyéb szennyeződéseket és a laza lepergő rétegeket. A repedéseket, töréseket, szögek helyét töltse ki, az egyenletlen felületeket egyenlítse ki a megfelelő Tikkurila töltőanyaggal. A javított felületeket száradás után alaposan csiszolja le, majd portalanítsa. 

Figyelem! 
A festőszalagot festés után azonnal távolítsa el, mielőtt a festék megszáradna. 
Javasolt leellenőrizni, hogy a glett erős és stabil felületet képzett-e - amennyiben enyhe kézi dörzsöléssel a felület omladozik, vagy ha a glett a tenyéren marad, a felület laza és ajánlott Suprabilittel lealapozni.

Alapozás

Alapozza a felületet Optiva Alapozóval (Optiva Primer), a fedőfesték tervezett színéhez hasonló árnyalattal.

Festés

A lehetséges színkülönbségek elkerülése érdekében biztosítson elegendő, azonos gyártási számmal jelzett festéket a felület teljes egészére. 
Felhordás előtt alaposan keverje el a festéket. Hordja fel a terméket ecsettel, hengerrel vagy szórással 1-2 rétegben a felület teljes egészére. A felhordandó rétegek száma függ a felület nedvszívó képességétől. A nagyon gyenge takarású színek esetében lehetséges, hogy további rétegeket szükséges felhordani. 
A sötét színnel festett felületek felújításakor javasolt az Optiva Alapozó használata. 
Erős, C-bázisból keverhető színek használata esetén javasolt a fedőfesték színéhez hasonló, két-három árnyalattal világosabb színűre kevert Optiva Alapozóval alapozni.


Kívánságlistára teszem