Valtti Puuöljy (faolaj) 0,9l

Termék elérhetősége: Raktáron
Ha most megrendeli, 2-3 napon belül átveheti!
Ár: 3,899 Ft / db
db

Termék ismertető

Terméktípus: Tradícionális oldószeres faolaj. Megvédi a fát a nedvességtől és csökkenti a felületi repedezést. Kültéri fafelületek ápolására alkalmas.

Alkalmazási terület: Kerti bútor, terasz, lépcső, kerítés, korlát, móló ápolására.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT


Festési körülmények A kezelendő felület legyen száraz, a felület és a levegő hőmérséklete legalább +5°C, a páratartalom pedig 80% alatt festés és száradás közben. Az újonnan kezelendő keményfa gyakran nedves, ezért festése előtt fél év száradás szükséges.
Előkészítés A kezeletlen keményfa esetében legalább 6 hónap száradási idő szükséges a kezelés előtt. Távolítsuk el a szennyeződést és a port a felületről. A már előzőleg kezelt felületet pedig mossuk le penészeltávolítóval. A kezelendő felület legyen száraz, mert a nedves fa nem szívja be az olajat és az nehezebben szárad magas páratartalom esetén.
Kezelés A Valtti Faolajat használat előtt és közben alaposan keverjük fel. Hordjunk fel 2 réteget ecset vagy szivacs segítségével. Oszlassuk el egyenletes, függőleges ecsetvonásokkal, hogy elkerüljük az átfedéseket. Töröljük le a felesleges olajat. Az olajos kezelés megváltoztatja a fa színét, sötétebb lesz, különösen, ha a fa alapszíne szürkés vagy előzőleg festve volt. Intenzív színhatás vagy UV védelem elérése érdekében a faolajat színezve, két rétegben javasolt felvinni.
Szerszámok tisztítása 1050-es jelzőszámú hígítóval vagy Tikkurila Pensselipesu-val.
Karbantartási útmutató Az olajozás után óvatosan kezelje a felületet, mert az olajos felület a végső tartósságot kb. egy hét alatt éri el. Két nap után finoman tisztíthatja a felületet egy puha kefével, vagy nedves törlőronggyal.

A piszkos felületeket tisztíthatja a Huoltopesu és víz 1:10 arányú elegyével. Távolítsa el a foltokat, vagy a nagyon szennyezett felületeket tisztítsa a Huoltopesu és víz 1:1 arányú elegyével. A tisztítás után öblítse le a felületet tiszta vízzel, majd hagyja megszáradni.

Kívánságlistára teszem